Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα proslipsis.gr

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2011

Toastmasters για καλύτερες δημόσιες ομιλίες
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Υπόσχεται να κάνει τους κακούς ομιλητές καλούς και τους καλούς, καλύτερους. Πρόκειται για έναν από τους πλέον διαδεδομένους ομίλους δημόσιας ομιλίας, τον θεσμό των Toastmasters, που ιδρύθηκε πλέον επίσημα στη χώρα μας και στα ελληνικά.
Έτσι, έπειτα από έγκριση των κεντρικών των Toastmasters στην Αμερική, το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ελληνόφωνο club των Toastmasters είναι τώρα γεγονός, με συχνές συναντήσεις και μεγάλη συμμετοχή. Οι συναντήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα.
Εκμεταλλευόμενο τη μακρά παρακαταθήκη των Toastmasters International στο χώρο των δημόσιων ομιλιών παγκοσμίως, το «Ελληνικό Toastmasters club» απευθύνεται και σε στελέχη επιχειρήσεων κάθε ηλικίας, από διαφορετικούς κλάδους, με διαφορετικές ανάγκες και εμπειρίες αλλά με κοινό σκοπό την αυτοβελτίωση σε θέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, πωλήσεων, δημόσιων ομιλιών, και εταιρικών παρουσιάσεων.
Βασισμένη στην συμμετοχή των μελών του και στο εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται με την εγγραφή, η μεθοδολογία που ακολουθείται σχετίζεται με την υλοποίηση ομιλιών μπροστά σε κοινό, με την ελεύθερη επιλογή θέματος στα πλαίσια των οδηγιών που έχουν δοθεί και με τις προσωπικές αξιολογήσεις που αποσκοπούν στην σταδιακή βελτίωση του ομιλητή.
Έχοντας πιστοποιηθεί από τα κεντρικά των Toastmasters International, μετά τις 10 βασικές ομιλίες, ένα μέλος μπορεί, εφόσον ενδιαφέρεται, να ακολουθήσει πιο προχωρημένα προγράμματα ομιλιών (π.χ. ηγεσία, πωλήσεις, πολιτική, media) ή απλά να εντάξει στο βιογραφικό του μια πολύ ισχυρή διαπίστευση σχετικά με τις ικανότητες του στον δημόσιο λόγο.
Όσοι ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην δημόσια ομιλία στην αγγλική γλώσσα, το αγγλόφωνο Toastmasters club οργανώνει ξεχωριστές συναντήσεις στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Kαι τα δύο προγράμματα απευθύνονται σε όλους, ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας σε δημόσια ομιλία.
Όπως αναφέρουν και τα παλαιότερα μέλη του club, «σκοπός του θεσμού των Toastmasters είναι να κάνει τους 'κακούς' ομιλητές καλούς και τους καλούς, καλύτερους».